L’Ajuntament ha iniciat dos nous projectes emmarcats en la convocatòria «SOIB formació en alternança en sectors estratègics i de difícil cobertura», centrats en els sectors de la fusta i l’electricitat. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de més de 12 empreses, la majoria ubicades a la comarca del Raiguer, i beneficia 19 persones que participen com a alumnes-treballadors.
La regidora de Formació i Ocupació, Maria Francisca Barceló, ha destacat l’esforç continuat per oferir programes que integrin formació teòrica i pràctica real a les empreses, afavorint així la inserció laboral dels participants. «Vull agrair a totes les empreses col·laboradores la seva implicació, ja que sense elles aquestes iniciatives no serien possibles», i ha afegit “és una oportunitat per millorar la qualificació professional i facilitar l’accés al mercat laboral a persones que busquen especialitzar-se en sectors clau per al nostre teixit productiu”.
Els projectes, que s’han posat en marxa al Centre de Formació d’Inca, són «INCA DUAL CONNECTA 2025» i «INCA FUSTA PRO». A través d’aquests, 19 persones rebran formació i ocupació com a ajudants en els àmbits de l’electricitat i la fusteria. Els alumnes del programa de fusteria obtindran el certificat de nivell 2 d’Instal·lació d’elements de fusteria, mentre que els del projecte d’electricitat aconseguiran el certificat de professionalitat de nivell 1 d’Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis, així com el mòdul formatiu de Tractament de dades, textos i documentació.
Entre les empreses participants hi ha Instal·lacions 4 fils S.L, Wifi Balears S.L, Mairata i Ferrer S.L, Eduardo Antonio Arbós Sánchez, Clipatech S.L, Carpinteria Mecànica Campanet S.L, Ebanisteria Únics S.L, Fusteria Comas S.L, Fusteria G. Mir Pons S.L, That’s Wood, Espai de Fusta Comas S.L, Ebanisteria J. Cañellas S.L, Delta Network S.L i Fusteria Payeras S.L. Aquest programa, finançat pel SOIB amb la col·laboració del SEPE, reforça l’aposta per la formació professional i l’ocupació a la comarca