L’escola ADEMA expandirà la seva oferta educativa a partir del curs 2025/2026. El nou Campus Inca acollirà titulacions d’Ensenyaments Artístics Superiors i cicles de Formació Professional especialitzats en sectors claus per a l’economia de la zona, com la moda i el calçat, amb l’objectiu de fomentar la creativitat i el talent local sense que els estudiants hagin de marxar a Palma o fora de Mallorca. A l’acte de presentació han acudit el Conseller d’Educació, Antoni Vera, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i diferents autoritats rebudes pel director d’ADEMA, Diego González.
Entre les novetats destaca el Grau en Disseny de Producte, acompanyat de cinc màsters enfocats en arts i disseny, i dos cicles formatius de grau superior en Moda i Calçat. Aquesta aposta converteix ADEMA en un pol d’atracció per a joves amb vocació creativa, oferint-los una formació d’alt nivell que connecta amb les necessitats del teixit industrial de la comarca i de les Illes Balears.
Diego González, president d’ADEMA, ha explicat que aquest projecte busca apropar l’educació superior a la Part Forana, aprofitant la tradició innovadora d’Inca i la seva ubicació estratègica. La ciutat, ben comunicada amb municipis com Manacor, Alcúdia o Felanitx, i amb accés directe a Palma, esdevé un lloc idoni per establir col·laboracions amb empreses locals i potenciar oportunitats laborals per als futurs graduats.
El Campus Inca oferirà un Grau en Disseny amb especialitats com disseny gràfic, d’interiors, de moda i de producte, així com màsters en àmbits tan diversos com videojocs, escriptura creativa o disseny arquitectònic. Tots els programes combinen pràctica i teoria, amb metodologies modernes i eines digitals avançades, orientades a formar professionals capaços de respondre a les demandes actuals del mercat.
Pel que fa a la Formació Professional, els cicles de Tècnic Superior en Disseny i Producció de Calçat i Complements, i Tècnic en Confecció i Moda, estan pensats per enfortir dos sectors emblemàtics d’Inca. El primer revitalitza la història del calçat de la ciutat amb una formació pràctica i innovadora, mentre que el segon prepara especialistes en confecció i disseny tèxtil, posant èmfasi en la sostenibilitat i la digitalització.
El projecte es desenvoluparà en un edifici rehabilitat de 1.300 metres quadrats, una antiga fàbrica de sabates que ara comptarà amb aules, tallers i laboratoris equipats amb tecnologia puntera. El batle, Virgilio Moreno, ha celebrat aquesta iniciativa que no només acosta la formació superior a la comarca, sinó que ho fa respectant el patrimoni local i impulsant un model educatiu sostenible i arrelat a la identitat de la ciutat.