Els guardonats dels XXVI Premis de Maig

Ahir dissabte, el Claustre de Sant Domingo es va convertir en l’escenari d’una emotiva gala de lliurament dels XXVI Premis de Maig. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Obra Cultural Balear d’Inca, s’ha consolidat com una de les cites culturals més destacades del municipi i va reunir personalitats, entitats i ciutadans per retre homenatge a aquells qui, amb el seu esforç i dedicació, han contribuït a enaltir la llengua, la cultura, la identitat i els valors socials propis del nostre municipi en particular i, de les Illes Balears, en general.

Pels que fa als guardonats: un mosaic heterogeni de compromís cultural i social. Els Premis de Maig 2025 van distingir vuit figures i trajectòries que, des de diferents àmbits, han deixat una empremta significativa. Els guardonats d’aquesta edició són:

  • Premi Berenguer d’Anoia: Xisco Amengual Ripoll.
  • Premi Pau Casesnoves: Maribel Servera Matamalas.
  • Premi Miquel Duran i Saurina: Miquel Àngel Raió Martín.
  • Premi Miquel Colom T.O.R.: Nicolau Dols i Salas.
  • Premi Mossèn Pere Joan Llabrés: Montserrat Pons i Boscana.
  • Premi Maria Mercè Puig i Viñeta: Maria Antònia Oliver París.
  • Distinció Especial del Jurat: Montserrat Ramírez Pallicer «Xalest».
  • Premi d’Honor de l’Obra Cultural Balear d’Inca: Gabriel Pieras Salom.

Cada premi va ser rebut amb aplaudiments i els discursos dels guardonats van destacar per la seva emoció i compromís, posant de manifest la importància de treballar col·lectivament per a la preservació de la cultura i la llengua en un context globalitzat.

Un compromís amb la cultura i la identitat

L’Obra Cultural Balear d’Inca, organitzadora de l’esdeveniment, va reafirmar amb aquesta gala el seu paper com a motor cultural del municipi. Els Premis de Maig, que enguany arriben a la seva vint-i-sisena edició, s’han consolidat com una plataforma per visibilitzar aquelles persones i entitats que, sovint des de la discreció, construeixen una societat més rica i cohesionada.

Renovació de la junta

En el transcurs dels discursos, l’actual president de la delegació, Cristòfol Soler, reivindicava el paper i la feina de l’OCB i amb emoció anunciava el seu adéu i la renovació de la junta directiva en la propera assemblea de l’entitat.

La gala va cloure amb l’emotiu cant de “La Balanguera”. L’acte va comptar amb una cuidada posada en escena que va combinar música, reivindicació i reconeixement. El duet musical 8 Cordes, format per Natalia Tascón i Delfí Mulet, va ser l’encarregat d’amenitzar la vetllada.

Un altre element distintiu de la gala va ser la participació de l’artesana inquera Francisca Truyol, qui va dissenyar i elaborar una peça de ceràmica exclusiva per a l’ocasió que reproduia la figura de Ramon Llull. Aquest obsequi, es va lliurar a cadascun dels guardonats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí