Ahir vespre es va dur a terme, a l’antiga fàbrica Can Beltrán, la inauguració del I Fòrum Llanatura. La iniciativa, que es perllongarà fins a aquest diumenge, crea una nova plataforma social i cultural per impulsar una Mallorca circular, cooperativa i regenerativa. La trobada està oberta a tothom i està liderada per Llanatura, de la Fundació Es Garrover, compta amb el finançament del Consell de Mallorca, i té el suport de l’Ajuntament d’Inca, el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia i d’ADR Balears.
Durant aquests dies reunirà més d’una trentena de marques, projectes i persones compromeses amb les persones i el territori creant un nou espai per a explorar les matèries primeres de Mallorca i el seu potencial productiu, creatiu i social.
El fòrum compta amb un ric programa d’activitats entorn la matèria i el territori, que van des d’una instaŀlació expositiva, a xerrades, activitats familiars, gastronomia local i música i glosses en directe. També inclou una botiga amb els productes de les millors marques mallorquines i un tast dels millors ingredients de la terra.
Gemma Salvador i Eugenia Marcote, creadores i impulsores de Llanatura i el fòrum amb Es Garrover, han manifestat que “recuperam el significat etimològic del fòrum grec i romà com espai central que aglutina a tota la societat per a debatre els assumptes de la comunitat i celebrar un mercat de productes que provenen dels recursos naturals locals”.
Gori Molina, gerent de la Fundació Es Garrover, ha destacat que aquest fòrum “mostra el compromís d’Es Garrover amb les persones, la sostenibilitat, la circularitat i el futur de la nostra comunitat, refermant-nos no sols com un referent en salut mental, sinó també a nivell social i ambiental”.

El fòrum pretén difondre, valorar, reflexionar i transformar; donar a conèixer com la innovació, el disseny, l’artesania, la cultura i el compromís de persones i marques que fan feina amb matèries locals com la llana, el cànem, la pedra, la fusta, la ceràmica, etc., poden contribuir a afrontar els desafiaments que tenim com a societat.
L’objectiu últim és conscienciar, cooperar i cohesionar entre tots i totes:, sumar junts i juntes solucions per a dibuixar una Mallorca més circular, social i regenerativa, que estimi el seu patrimoni, preservi la seva identitat i projecti un futur més ecològic per a les persones i el medi ambient.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí